Vi startade vår kennel Michrima 1997 efter att vi hade haft en kull Irländska Varghunds-valpar. Kennelnamnet kommer från de första stavelserna i våra tre barns namn, Michael, Christopher och Mathilda .Min man Martin och jag bor på en liten gård utanför Åstorp i nordvästra Skåne.Efter hand började min man jaga mer och mer, detta resulterade i en drever på gården och lite senare ytterligare en till drever och en valpkull.Jag blev intresserad av jakt och jakthundsträning och köpte min första Vorstehtik Alkärrets Freja 2001 som jag tränade och gick jaktprov med. Målet med vår uppfödning är att få fram dresserbara hundar med stor jaktlust som har bra mentalitet, är friska och exteriört snygga.
För oss är det viktigt att hunden fungerar lika bra hemma med familjen som på jakten.
Vi jaktprovsmeriterar alltid våra hundar då det ger det bästa underlaget för aveln och följer Svenska Vorsteh-klubbens och Svenska Kennelklubbens kriterier.

/presents-under-tree.gif

 

 

Unghundsträff 28-30 juni 2013

Nu har vi haft träningsträff för CH Michrimas Chilis och CH Jazzamarkens Frodes valpar. Vädret kunde ju varit bättre men det är sådant vi inte själv kan bestämma över. Tyvärr var det bara tre valpar/unghundar av tio som kunde komma, men desto mer träning blev det ju då för dessa.
Unghundarna som kom var E-Chaplin med Kent och Susanne Holmquist, Elvis med Nils-Åke och Pia Nilsson, de var dessutom hundvakt till sin dotter Annas hund Eddie.
Jazzamarkens Frode med Per Ekenbäck var också med för att lära känna unghundarna med sina ägare, Per hade också sin korthåriga vorstehtik Fria med.

1306trehanar.jpg 1306traff2.jpg
 fr.v. E-Chaplin, Elvis och Eddie
 Elvis redo för en trevlig helg

Det började med att vi samlades i jaktstugan på fredagskvällen, vi åt och drack gott och alla fick lära känna varandra. Hela sällskapet bodde i jaktstugan som ligger på träningsmarken.
Martin och jag bodde hemma , eftersom vi hade fler hundar hemma att ta hand om.

1306arne-elvis.jpg 1306elvis-apport.jpg
Arne instruerar Pia och Elvis Nöjt ekipage efter avslutat spår

Under lördagen hade vi jaktprovsdomaren Arne Johansson till hjälp att vägleda oss med goda råd och träningstips. Förmiddagen tränade vi viltspår och släpspår. Efter lunch tränade vi lite vattenapportering.Alla hundarna gjorde stora framsteg allt eftersom dagen gick.
Vi avslutade dagen med en trevlig grillkväll.

1306eddie-spar.jpg 1306traff5.jpg
 Eddie  E-Chaplin

På söndag förmiddag fortsatte vi att träna vilt och släpspår. Alla hundarna med förare var mycket duktiga och tog verkligen till sig av träningen. Vi avslutade helgen med en lunch, för att sen packa ihop och skiljas åt, förhoppningsvis med lite nya idéer och stor träningsenergi.
Vill också passa på att tacka alla som deltagit för en trevlig och minnesvärd helg.

/ Elisabeth och Martin 

1306ligger.jpg 1306elvis-ligger.jpg

2 fina bilder på Elvis

 

1306traff9.jpg 1306traff8.jpg
 Frode med husse  Frode flörtar med Chili